Tietosuojaseloste

Johan.fi verkkokauppa / Johan-jälleenmyyjä asiakasrekisteri

Laaja tietosuojaseloste

Yrityksen nimi: Johan Oy

Y-tunnus: 0548003-1

Postiosoite: Vainionraitti 4, 61550 Orismala

Puhelinnumero: 010 321 6060

Sähköpostiosoite: info@johan.fi

Johan Oy:ssä kunnioitetaan asiakkaiden yksityisyyttä, emmekä lähetä asiakkaille mainosviestejä, elleivät he itse halua niitä vastaanottaa. Käsittelemme asiakkaiden tietoja huolellisesti ja käytössämme olevat verkkokauppajärjestelmä lisäpalveluineen on päivitetty EU:n uuden tietosuoja-asetuksen (GDPR) mukaiseksi toukokuussa 2018.

Johan Oy:n verkkokaupan asiakasrekisterissä sekä jälleenmyyjien asiakasrekisterissä oleva henkilö tai yhteisö on rekisteröitynyt Johan- verkkokaupan asiakkaaksi tai jälleenmyyjäksi, liittynyt Johan Oy:n postituslistalle tai osallistuessaan asiakaskilpailuun antanut luvan yhteystietojensa käyttämiseen markkinoinnissa.

Rekisterin käyttötarkoitus on asiakkaiden kanssa kommunikointi, ostosten arkistointi ja käsittely, ostoshistoriaan perustuvien etujen tarjoaminen, palvelun asiakaskokemuksen personointi sekä markkinoinnin kohdentaminen. Rekisteriä käytetään myös esim. kadonneiden pakettien seurantaan. Tietoja voidaan käyttää Johan Oy:n toiminnan kehittämiseen liittyen ja tilastollisiin tarkoituksiin. Henkilötietoja käsitellään henkilötietolain sallimissa ja edellyttämissä rajoissa.

Henkilötietojen käsittely ja tietoja käsittelevät tahot

Siirrämme asiakkaan tietoja vain valikoiduille yhteistyökumppaneillemme ja vain tietyissä välttämättömissä tilanteissa muille kolmansille osapuolille. Rekisteriä tai rekisterin tietoja ei luovuteta valikoitujen yhteistyökumppaneiden ja tietyissä raajatuissa tapauksissa myös kolmansien osapuolten lisäksi sivullisille. Rekisterin käyttöoikeus edellyttää Johan Oy:n turvakäytännön mukaisia käyttäjäoikeuksia. Rekisteri sijaitsee salasanasuojatulla palvelimella. Emme luovuta henkilötietoja EU/ETA alueen ulkopuolelle.

Asiakas valitsee itse liittymisvaiheessa, jos hän haluaa vastaanottaa henkilökohtaisia etuja ja tarjouksia sähköpostitse, kirjeitse tai mobiilin välityksellä. Asiakas voi olla valitsematta mitään

näistä vaihtoehdoista tai hän voi valita itselleen parhaiten sopivat vaihtoehdot. Suostumus viestinnän lähettämiseen on myös peruutettavissa jokaisen viestin yhteydessä olevan linkin kautta tai lähettämällä peruutusviesti verkkokaupan asiakaspalveluun.

Miten suojaamme tiedot ja miten pitkään niitä säilytämme?

Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

Henkilötietoja sisältävän järjestelmän käyttöön ovat oikeutettuja vain ne työntekijämme, joilla työnsä puolesta on oikeus käsitellä asiakastietoja. Kullakin käyttäjällä on oma käyttäjätunnus ja salasana järjestelmään. Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat palomuurein, salasanoin ja muilla teknisillä keinoilla suojattuja. Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

Säilytämme henkilötietoja niin kauan kuin henkilötiedon käyttötarkoituksen vuoksi on tarpeellista.  Lähtökohtaisesti tietoja säilytetään, kunnes asiakas peruu uutiskirjeen tilaamisen.

Arvioimme tietojen säilyttämisen tarpeellisuutta säännöllisesti sovellettava lainsäädäntö huomioon ottaen. Tämän lisäksi huolehdimme sellaisista kohtuullisista toimenpiteistä, joilla varmistetaan, ettei rekisteröidyistä säilytetä rekisterissä käsittelyn tarkoituksiin nähden yhteensopimattomia, vanhentuneita tai virheellisiä henkilötietoja. Oikaisemme tai hävitämme tällaiset tiedot viipymättä.

Asiakkaan oikeudet omiin tietoihin

Rekisteröityneellä asiakkaalla on oikeus koska tahansa maksutta tarkistaa kaikki rekisteriin hänestä tallennetut tiedot, vaatia muuttamaan hänestä rekisteröityjä tietoja ja/tai määrätä tiedot kokonaan rekisteristä poistettaviksi. Tietojen tarkastuspyynnön voi tehdä kirjallisesti asiakaspalveluun tai rekisterinpitäjälle henkilökohtaisesti allekirjoitetulla vapaamuotoisella tarkastuspyynnöllä.

Asiakkaalle toimitetaan hänen pyytämänsä tiedot myös sähköisesti. Asiakkaan pyytämien tietojen toimitus kestää tavallisesti muutamia työpäiviä - joka tapauksessa enintään yhden kuukauden.

Asiakasrekisterin tietoja käsittelevät vain sellaiset henkilöt, joiden toimenkuvaan rekisteritietojen käsittely kuuluu. Kaikki tiedot säilytetään käyttäjätunnuksin ja salasanoin suojatuilla palvelimilla.

Asiakkuuden päättyminen

Asiakas voi koska tahansa päättää verkkokaupan asiakkuutensa ilmoittamalla siitä yritykseemme (sähköpostitse, henkilökohtaisesti tai puhelimella) tai erota postituslistalta klikkaamalla viestissä olevaa peruutuslinkkiä. Asiakkaan henkilötiedot poistetaan järjestelmästä, kun asiakas on ilmoittanut päättävänsä asiakkuuden tai ilmaissut muuten kirjallisesti halunsa tietojen poistoon. Jos asiakkaalla on avoinna olevia tilauksia/laskuja, poistamme tiedot vasta, kun kaikki ovat merkitty suoritetuiksi.

Asiakastiedot säilytetään arkistossa (tiedot haettava erikseen). Tietoja säilytetään kirjanpitolain edellyttämä aika. 

Vastuuhenkilöt

Tietosuoja-asioista Johan Oy:n verkkokaupassa sekä Johan -jälleenmyyjien asiakasrekisteristä vastaa Henna Rintamäki.

Kerromme mielellämme lisää henkilötietojen käsittelystä.

Johan Oy | Verkkokauppa | Jälleenmyyjät

info@johan.fi